شاید شنیده اید که موها در دوران بارداری ضخیم و درخشان می شوند. این موضوع ممکن است برای برخی از زنان درست باشد، زیرا سطح بالای هورمون استروژن باعث کاهش ریزش مو می شود.
اما برخی از مادران شاهد ریزش مو در بارداری خواهند بود، در طول بارداری یا در ماه های بلافاصله پس از زایمان، ریزش مو یا نازک شدن موها را تجربه می کنند.
اگرچه این موضوع نگران کننده است، اما ریزش مو امری طبیعی است و می تواند ناشی از عواملی مانند تغییرات هورمونی، استرس بر روی بدن یا شرایط پزشکی که در دوران بارداری به وجود می آید، باشد.
برخی از مادران تجربه ناخوشایند ریزش مو در بارداری را دارند. این موضوع اغلب نگران کننده نیست و با اتمام بارداری و پس از گذشت چند ماه بهبودی حاصل میشود. اما ممکن است این وضعیت، از مشکلاتی مانند کمبودهای تغذیهای مثل فقر آهن خبر دهد. در این صورت، باید هر چه سریعتر اقدام به درمان این کمبودها کرد.
آیا بارداری باعث ریزش غیرطبیعی مو می شود؟
ریزش مویی که به بارداری مربوط می شود معمولاً پس از زایمان رخ می دهد. در دوران بارداری، تعداد بیشتری از موها وارد مرحله استراحت می شوند که بخشی از چرخه طبیعی ریزش مو است. این وضعیت به اندازه ای جدی نیست که باعث ایجاد لکه های طاسی یا ریزش دائمی مو شود و باید در عرض 3 تا 4 ماه پس از زایمان کاهش یابد. اگر احساس می کنید در دوران بارداری دچار ریزش غیرعادی مو شده اید، ممکن است این به دلیل کمبود ویتامین یا مواد معدنی باشد.
آیا ریزش مو میتواند به مسائل دیگر سلامت باروری مربوط باشد؟
ریزش مو میتواند به هر چیزی که باعث تغییر در تعادل هورمون استروژن در بدن شما شود، مرتبط باشد. ریزش مو ممکن است ناشی از یکی یا چند مورد زیر باشد:
قطع مصرف قرصهای ضد بارداری یا هر روش دیگر کنترل بارداری هورمونی
سقط جنین یا مرده زایی
سقط جنین
عدم تعادل هورمونی
جنبه مثبت بارداری و موهای شما:
در دوران بارداری، سطح هورمون های استروژن افزایش می یابد. استروژن باعث می شود موها در مرحله رشد باقی بمانند و رشد مو را تحریک می کند. در دوران بارداری، باید انتظار داشته باشید که موهایی پرپشت و زیبا داشته باشید.
توصیه ها در دوران بارداری و پس از زایمان
برای داشتن موهای سالم تر و یا کاهش ریزش مو در دوران بارداری و پس از زایمان، می توانید اقداماتی انجام دهید:
با پزشک خود مشورت کنید تا از تعادل مناسب هورمون ها اطمینان حاصل کنید.
از مدل های موی محکم مانند دم اسبی، بافت های سفت خودداری کنید، زیرا این موارد می توانند به موها فشار آورده و آن ها را تحت استرس قرار دهند.
رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات مصرف کنید، زیرا این مواد حاوی فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان هایی هستند که ممکن است از فولیکول های مو محافظت کرده و رشد مو را تشویق کنند.
از شامپوها و نرم کننده هایی که حاوی بیوتین و سیلیکون هستند استفاده کنید.
موها زمانی که خیس هستند بسیار آسیب پذیرند، بنابراین با احتیاط رفتار کنید و از شانه های دندانه ریز استفاده نکنید.
اگر نیاز به استفاده از سشوار و سایر ابزارهای حرارتی دارید، از تنظیم باد خنک استفاده کنید.
بیوتین (احتمالاً ایمن؛ به صورت خوراکی و به طور مناسب)
ویتامین C
ویتامین E (احتمالاً ایمن اگر مقدار آن از میزان توصیه شده روزانه تجاوز نکند؛ ممکن است ایمن باشد اگر بیشتر از آن باشد)
روی (زمانی که به صورت خوراکی و به طور مناسب استفاده شود احتمالاً ایمن تر است ؛ اگر به صورت خوراکی در دوزهای بالا مصرف شود احتمالاً ناایمن است)
چه عواملی باعث ریزش مو در دوران بارداری می شود؟
هم مردان و هم زنان به طور متوسط حدود 50 تا 100 مو در روز از دست می دهند. در دوران بارداری، افزایش سطح استروژن باعث کند شدن چرخه طبیعی ریزش فولیکول های مو میشود. در نتیجه، برخی از زنان ممکن است در دوران بارداری موهای کمتری از دست بدهند. اما این موضوع همیشه صادق نیست.
ریزش مو در بارداری با تغییرات هورمونی
برخی از زنان ممکن است به دلیل استرس یا شوک، نازک شدن و ریزش مو را تجربه کنند. این وضعیت به نام تلوژن افلوویوم شناخته می شود و تعداد کمی از زنان در دوران بارداری تحت تأثیر آن قرار می گیرند.
سه ماهه اول بارداری ممکن است بدن را تحت فشار قرار دهد، زیرا تعادل هورمون ها به شدت تغییر می کند تا از رشد نوزاد حمایت کند. استرس ممکن است باعث شود که بیش از 30 درصد از موهای سر شما وارد مرحله تلوژن یا “استراحت” چرخه زندگی مو شوند. بنابراین، به جای از دست دادن میانگین 100 مو در روز، ممکن است 300 مو در روز بریزید.
ریزش مو ناشی از تغییرات هورمونی ممکن است بلافاصله اتفاق نیفتد. در عوض، ممکن است دو تا چهار ماه طول بکشد تا نازک شدن موها را متوجه شوید. این وضعیت معمولاً بیشتر از شش ماه طول نمی کشد و منجر به ریزش دائمی مو نمی شود.
به غیر از نوسانات هورمونی که مادران بعد از زایمان آن را تجربه میکنند، هنوز سؤالاتی وجود دارد که چرا ریزش مو اتفاق میافتد. تلوژن افلوویوم پس از زایمان هنوز میتواند مورد مطالعات بسیار قرار بگیرد، اما در حال حاضر اطلاعات کمی در این باره وجود دارد. به هرحال تغذیه نوزاد از شیر مادر عاملی بسیار مهم برای ریزش مو است.
شیردهی ممکن است برای بدن بعضی از مادران بسیار خطرناک باشد، به این دلیل که تمام مواد مغذی از بدن مادر به شیر وارد میشود و نوزاد از آن تغذیه میکند. ریزش مو در شیردهی ناشی از بهم خوردن تعادل هورمونی و تغذیهای در مادر است. مادران باید در این دوره برای جلوگیری از ریزش مو از یک برنامه غذایی زیر نظر یک متخصص تغذیه پیروی کنند.
از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است؟
همانند ریزش مو در بارداری، ریزش موی هورمونی از طریق الگوها و ویژگیهای خاص، خود را نشان میدهد. الگوها معمولا به این شکل است که مو در سرتاسر پوست سر نازک میشود. خط جدایی به دلیل ریزش مو بازتر به نظر میرسد. در برخی موارد خط مو در شقیقهها عقب مینشیند. ریزش مو هورمونی یکی از مهمترین دلایل ریزش مو در مردان و زنان است که موجب نازک و کم حجم شدن موها میشود.
به هم ریختن تعادل هورمونها موجب بروز نوعی آلوپسی به نام آلوپسی آندروژنیک میشود که معمولا به دلایل مختلفی مثل افزایش سن و عوامل ژنتیکی رخ میدهد. این نوع ریزش مو معمولا به صورت تدریجی ایجاد میشود و به مرور حجم موها را کاهش میدهد.
ریزش مو هورمونی چیست؟
ریزش موی سر هورمونی به نوعی از ریزش مو اطلاق میشود که ناشی از تغییرات در سطح هورمونها در بدن است. این تغییرات میتوانند به دلایل مختلفی مانند بلوغ، بارداری، یائسگی و اختلالات هورمونی مانند سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) ایجاد شوند. در این نوع ریزش مو هورمونهایی مانند استروژن، پروژسترون و دیهیدروتستوسترون (DHT) نقش مهمی ایفا میکنند.
افزایش یا کاهش این هورمونها میتواند به نازک شدن موها و ریزش آنها منجر شود. ریزش مو هورمونی میتواند تأثیرات روانی و اجتماعی زیادی بر روی فرد بگذارد و در برخی موارد ممکن است با علائمی مانند نازک شدن موها و ایجاد نقاط خالی در سر همراه باشد. تشخیص و درمان به موقع این نوع ریزش مو میتواند به بهبود وضعیت موها و کیفیت زندگی فرد کمک کند.
علت ریزش موی هورمونی زنان:
هورمون کورتیزول که با استرس در ارتباط است، یکی از مهمترین دلایل ریزش مو هورمونی زنان است که معمولا ترشح آن بعد از دوران بارداری یا بعد از یک دوره پراسترس افزایش پیدا میکند. از طرف دیگر افرادی که به مشکلات تیروئید مبتلا هستند، نیز ممکن است با ریزش موی هورمونی مواجه شوند. مصرف برخی قرصهای ضدبارداری و همچنین به هم ریختن تعادل هورمون استروژن و تستوسترون نیز موجب ریزش موی هورمونی میشود.
هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) یکی از مهمترین هورمونهای مرتبط با ریزش مو است که هم در بدن مردان و هم زنان تولید میشود. زمانی که این هورمون بیشتر از حالت طبیعی در بدن تولید شود، فولیکولهای مو فاز رشد کوتاهتری را تجربه میکنند. در این وضعیت موها به مرور نازکتر و ضعیفتر میشوند و ریزش مو افزایش پیدا میکند.
معمولا افرادی که در خانواده آنها ریزش موی ارثی وجود دارد با افزایش سن این نوع ریزش مو را تجربه میکنند. ریزش موی هورمونی معمولا به عنوان اصلیترین دلیل ریزش مو هورمونی مردان شناخته میشود. در صورتی که ریزش موی شما ناشی از عدم تعادل هورمونها است، باید در اولین فرصت ازمایش ریزش مو هورمونی را انجام دهید و زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو از دارو کمک بگیرید.
بهترین درمان ریزش مو هورمونی در بارداری
برای دستیابی به بهترین درمان ریزش موی هورمونی اول از هرچیز باید علت اصلی آن شناسایی شود و بعد به دنبال درمان مناسب آن بود. اما ریزش موی هورمونی در بارداری همان طور که اشاره شد، یک امر طبیعی است و خود به خود بعد از گذر از این دوره موها دوباره رشد میکنند و جایگزین میشوند. اما بهتر است سعی کنید در این مدت از موی سر خود مراقبت کنید.
از شویندههایی که منجر به التهاب پوست میشوند استفاده نکنید. دقت کنید شامپو شما فاقد موادی مانند سولفاتها، پارابنها و سایر مواد شیمیایی خشن باشد. سایر شویندهها میتوانند باعث التهاب در پوست سر و منجر به ریزش موی بیش از حد شوند.
از شامپوهای حاوی ویتامین و پروتئین استفاده کنید. به دنبال موادی مانند کراتین و کلاژن برای کمک به تقویت مو باشید. ویتامین های حاوی بیوتین، روی و آهن نیز می توانند به رشد مجدد مو کمک کنند. شامپو ضد ریزش مو سیستئین B6 سیسپرسا یکی از بهترین شامپوهایی است که حاوی ویتامینهای مهم و عصارههای گیاهی است که برای ریزش مو در بارداری میتواند مانع ریزش مو شود و سلامتی مو را تامین کند.
کافئین یکی دیگر از مواد عالی برای تحریک جریان خون است. این معمولا در مراقبت از پوست و مراقبت از مو به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن استفاده میشود.
مشکلات سلامتی در دوران بارداری
به همین ترتیب، مشکلات سلامتی نیز ممکن است در دوران بارداری به وجود آید که منجر به تلوژن افلوویوم شود. ریزش مو می تواند بسیار شدید باشد، به ویژه اگر به عدم تعادل مداوم در هورمون ها یا ویتامین های ضروری مربوط باشد.
مشکلات تیروئید در دوران بارداری
اختلالات تیروئید، مانند پرکاری تیروئید (هورمون تیروئید بیش از حد) یا کم کاری تیروئید (هورمون تیروئید کم) ممکن است در دوران بارداری به راحتی قابل شناسایی نباشند.
از بین این دو وضعیت، کم کاری تیروئید شایع تر است و حدود 2 تا 3 نفر از هر 100 زن باردار را تحت تأثیر قرار می دهد. ریزش مو یکی از علائم آن است، همراه با گرفتگی های عضلانی، یبوست و خستگی. حدود 1 از 20 زن نیز ممکن است پس از زایمان دچار مشکلات تیروئید (تیروئیدیت پس از زایمان) شود. در تمامی موارد، مشکلات تیروئید معمولاً با یک آزمایش خون تشخیص داده می شوند.
کمبود آهن در بارداری
کمبود آهن زمانی رخ می دهد که شما به اندازه کافی گلبول های قرمز برای انتقال اکسیژن به بافت های مختلف بدن ندارید. این کمبود می تواند باعث نازک شدن موها همراه با سایر علائم مانند خستگی، ضربان قلب نامنظم، تنگی نفس هنگام فعالیت و سردرد شود.
زنان باردار در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کمخونی ناشی از کمبود آهن هستند، به ویژه اگر بارداری های آن ها به هم نزدیک باشد، باردار از چند قلوها باشند یا دچار حالت تهوع شدید صبحگاهی شوند. این وضعیت همچنین می تواند با یک آزمایش خون تشخیص داده شود.
اگرچه ریزش مو ناشی از این شرایط دائمی نیست، ممکن است موها تا زمانی که سطح هورمون ها یا ویتامین ها به محدوده های طبیعی بازنگردد، به ضخامت طبیعی خود برنگردند.
ریزش مو پس از بارداری و زایمان
رایج ترین دوره ریزش مو معمولاً حدود سه ماه پس از زایمان اتفاق می افتد. افزایش هورمون ها در دوران بارداری مانع از ریزش مو می شود. پس از زایمان، هورمونها به سطح طبیعی خود بازمیگردند که این امر باعث میشود موها بریزند و به چرخه طبیعی خود بازگردند. ریزش موی طبیعی که در دوران بارداری به تعویق افتاده بود، ممکن است به طور همزمان بریزد.
تا 60% از موهای شما که در حالت رشد هستند، ممکن است وارد مرحله استراحت تلوژن شوند. ریزش مو معمولاً 3 تا 4 ماه پس از زایمان به اوج خود می رسد، زیرا فولیکول های موی شما دوباره جوان سازی می شوند. همان طور که در بالا ذکر شد، این ریزش مو موقتی است و ریزش مو در عرض شش تا دوازده ماه به حالت طبیعی خود بازمی گردد.
این نوع ریزش مو نیز به عنوان تلوژن افلوویوم شناخته می شود. اگرچه ممکن است دیدن ریزش 300 یا بیشتر مو در روز نگران کننده باشد، اما معمولاً بدون درمان خود به خود بهبود مییابد.
علل دیگر ریزش مو در بارداری
مهم است که توجه داشته باشید ریزش مو ناشی از تلوژن افلوویوم معمولاً نازک شدن یکنواخت است. اگر متوجه لکه ها یا طاسی شدیدتری شدید، ممکن است مسائل دیگری در کار باشد. همچنین شرایط ژنتیکی و خودایمنی وجود دارند که باعث ریزش مو می شوند، چه شما باردار باشید یا نه.
آلوپسی آندروژنتیک (طاسی الگوی زنانه) ناشی از کوتاه شدن مرحله رشد فولیکول های مو و طولانی شدن زمان بین ریزش مو و رشد جدید است.
آلوپسی آره آتا باعث ریزش مو به صورت لکه ای بر روی پوست سر و سایر قسمت های بدن می شود. ممکن است ریزش مو و رشد مجدد آن غیرقابل پیشبینی یا دوره ای باشد. برای این نوع ریزش مو درمان قطعی وجود ندارد، اما درمان های خاصی ممکن است به توقف ریزش و رشد مجدد مو کمک کنند.
ممکن است همزمان با بارداری یکی از این شرایط را داشته باشید.
ریزش موی شما ممکن است هیچ ارتباطی با بارداری یا شرایط ژنتیکی نداشته باشد. اگر اخیراً موهای خود را در مدل های محکم بسته اید، از درمان های زیبایی خاص استفاده کرده اید یا به موهای خود به طور خشن رفتار کرده اید، ممکن است دچار آلوپسی کششی شده باشید.
التهاب فولیکول های مو می تواند منجر به ریزش و از دست دادن مو شود. در برخی موارد، فولیکول ها ممکن است دچار زخم شوند که این می تواند به ریزش دائمی مو منجر شود.
درمان ریزش مو مرتبط با بارداری
ریزش مو در دوران بارداری و پس از آن ممکن است نیازی به درمان خاصی نداشته باشد و معمولاً به مرور زمان خود به خود بهبود می یابد.
پزشکان گاهی اوقات ماینوکسیدیل (روگین) را تجویز می کنند اگر رشد مو به سطوح قبلی بازنگردد، اما این دارو در دوران بارداری به عنوان دارویی ایمن شناخته نمی شود.
در مواردی مانند کم کاری تیروئید یا کم خونی ناشی از کمبود آهن، همکاری با پزشک برای یافتن دارو یا مکمل های ویتامینی که سطح شما را به حالت طبیعی برگرداند، باید به شروع چرخه رشد مجدد مو کمک کند.
اکثر درمان ها برای شرایط دیگر، مانند آلوپسی آندروژنتیک، نیز در دوران بارداری توصیه نمی شوند. پزشک شما ممکن است پیشنهاد کند که به جای داروها، از درمان با لیزر با شدت پایین (LLLT) استفاده کنید که از امواج نور قرمز برای تحریک رشد مو استفاده می کند.
پیشگیری از ریزش مو در بارداری
شما ممکن است قادر باشید برخی اقدامات را برای پیشگیری از ریزش مو یا نازک شدن آن در دوران بارداری انجام دهید یا ممکن است نتوانید. ولی در ادامه بهترین راهکارها برای پیشگیری از ریزش مو در بارداری و جلوگیری از آن شامل موارد زیر هستند:
خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل: بر روی دریافت پروتئین کافی، آهن و سایر مواد مغذی مهم تمرکز کنید. همچنین می توانید از پزشک خود درباره بهترین ویتامین های دوران بارداری، چه بدون نسخه و چه با نسخه، سؤال کنید.
پرسیدن از پزشک: از پزشک خود بپرسید که آیا داروها یا مکمل هایی که مصرف می کنید می توانند به ریزش مو کمک کنند.
اجتناب از مدل های موی محکم: از بافت های محکم، جمع کردن مو به شکل کلاه گیس، دم اسبی و سایر مدل هایی که ممکن است به موهای شما فشار بیاورند، خودداری کنید. همچنین از تاباندن، کشیدن یا مالیدن موهای خود پرهیز کنید.
شستن موها به آرامی: موها را به آرامی بشویید و از شانه های دندانه دار برای باز کردن گره ها استفاده کنید تا از کشیدن بیش از حد موها جلوگیری شود.
استراحت دادن به موها: از درمان های خشن مانند استفاده از فرکننده های داغ، اتو مو، روغن های داغ و درمان های دائمی خودداری کنید.
مشورت با پزشک: گاهی اوقات علت ریزش مو به راحتی با معاینه فیزیکی قابل تشخیص نیست. در حالی که بیشتر موارد ریزش مو در دوران بارداری موقتی هستند، اما برخی شرایط دیگر ممکن است نیاز به درمان برای افزایش سطح ویتامین ها یا تنظیم هورمون ها داشته باشند که باید از مکمل های تقویت مو زیر نظر پزشک مصرف شود.
استفاده از شامپوها و نرم کننده های حجم دهنده: اگر قبلاً موهای خود را از دست داده اید، می توانید شامپوها و نرم کننده های حجم دهنده را امتحان کنید. فرمول های سنگین ممکن است موها را سنگین کنند. همچنین هنگام نرم کنندگی، بر روی انتهای موها تمرکز کنید نه بر روی پوست سر تا حجم بیشتری به موها بدهید.
انتخاب مدل موی مناسب: برخی مدل های کوتاه مو، مانند باب کوتاه، می توانند به موهای شما ظاهری پرتر بدهند در حالی که در حال رشد هستند.
برای پیشگیری و جلوگیری از ریزش مو در بارداری چی بخوریم؟
تغذیه متعادل و غنی از مواد مغذی به تقویت فولیکولهای مو و حفظ سلامت عمومی بدن کمک میکند. مواد غذایی مفید برای ریزش مو در دوران حاملگی عبارتاند از:
اسفناج
عدس و لوبیا
نخود
چغندر
کشمش
تخم مرغ
لبنیات
گردو و بادام
دانه چیا
تخمه آفتابگردان و تخمه کدو
غلات کامل
فلفل دلمهای
پرتقال و کیوی
آووکادو
موز و توت فرنگی
مرغ و ماهی
گوشت قرمز (در حد مجاز و پس از مشورت با پزشک)
بهترین مکمل ریزش مو برای زنان باردار چیست؟
همانطور که گفته شد، ریزش مو در دوران بارداری به دلایل متعددی از جمله تغییرات هورمونی، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی یا استرس بارداری رخ می دهد. استفاده از مکمل های مناسب می تواند به حفظ سلامت موها کمک کند. در ادامه، بهترین مکمل برای جلوگیری از ریزش مو در بارداری با توجه به وضعیت مصرف مکمل توسط فرد توضیح داده شده است:
1. اگر مکمل دیگری مصرف می کنید:
مکمل BIERHEFE PLUS: این مکمل حاوی مخمر آبجو، بیوتین و ویتامین های گروه B است که به تقویت مو، ناخن و پوست کمک می کند.
مزایای قرص بیرهف پلاس یوروویتال:
بهبود سلامت فولیکول های مو
کمک به کاهش شکنندگی مو
مناسب برای تامین ویتامین های موردنیاز در بارداری
نکته مهم: قبل از مصرف، با پزشک مشورت کنید تا از تداخل با سایر مکمل های بارداری اطمینان حاصل شود.
2. اگر مکمل دیگری مصرف نمی کنید:
مکمل FEFOL PREGNANCY: این مکمل حاوی آهن، اسید فولیک و ویتامین های ضروری برای بارداری است.
کپسول کیوتن ویتامین E و ویتامین C سندروس به عنوان یک آنتی اکسیدان به حفظ سلامت قلب و عروق، طراوت و شادابی پوست، افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، تولید انرژی و رفع خستگی کمک میکند.
قرص ال کارنیتین 1000 یورویتال مکملی قدرتمند جهت افزایش چربیسوزی، بهبود عملکرد ورزشی و افزایش سطح انرژی بدن است. با دوز بالای 1000 میلیگرم در هر قرص، این مکمل برای افرادی که فعالیتهای ورزشی سنگین یا برنامههای کاهش وزن جدی دارند، بسیار مناسب است.
کپسول لاکتوکر زیست تخمیر با تقویت و تنظیم سیستم ایمنی و با داشتن اثرات محافظتی در برابر میکروبهای بیماری زا به کاهش علائم بیماریهای التهابی روده و بهبود علائم سندروم روده تحریک پذیر کمک میکند.
قرص استئوفلکس پلاس هلث اید حاوی هیالورونیک اسید، گلوکز آمین و کندرویتین سولفات، ویتامین C، عصاره زردچوبه و منگنز می باشد و علاوه بر کمک به انعطاف پذیری و حرکت آسان مفاصل باعث رفع درد و التهاب آن ها شده و عملکردشان را نیز بهبود می بخشد.
بهترین جایگزین این محصول قرص استئوپلاس یوروویتال ۴۵ عددی است.
کپسول فارماژلیتان دانا حاوی عصاره جینسینگ با غلظت بالا بوده و ویتامینها و عناصر کمیابی را نیز در خود جای داده است. این محصول قوای ذهنی و جسمی را به ویژه در افراد مسن افزایش داده و علائم خستگی و ضعف را نیز کاهش میدهد.
قرص ویتامین B6 یوروویتال با 60 عدد قرص، به حمایت از سیستم عصبی و کاهش خستگی کمک میکند. این ویتامین برای تولید انرژی در بدن ضروری است و به تنظیم هورمونها و تقویت عملکرد مغز نیز موثر است. همچنین برای افرادی که به دنبال تقویت سلامتی عمومی هستند نیز مباسب است.
پودر رولاکس قائم دارو اثرات ملین و مسهل داشته و برای درمان یبوست کاربرد دارد. بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال میتوانند این محصول را مورد استفاده قرار دهند.
قرص ول من کانسپشن مکملی تخصصی برای تقویت باروری مردان است. این محصول با ترکیبی دقیق از ریزمغذیها، ویتامینها و آمینواسیدها، سلامت اسپرم، عملکرد تولیدمثل و سطح انرژی روزانه را در آقایان بهبود میبخشد.
محلول خوراکی الکارنیتین ۲۰۰۰ بیاسکی مکملی قدرتمند برای افزایش چربیسوزی، تقویت انرژی و بهبود عملکرد ورزشی است که در ویالهای تکدوز با جذب سریع عرضه میشود و انتخابی ایدهآل برای ورزشکاران حرفهای و افراد دارای رژیم لاغری میباشد.
محلول خوراکی سیپوتا نیک آسا فارمد یک مکمل مناسب حاوی سیپروهپتادین بوده که یک اشتهاآور قوی برای کودکان و بزرگسالان بوده و در درمان آلرژیهای فصلی هم مناسب است.
قرص ویتامین B2 یوروویتال (ریبوفلاوین) به تقویت عملکرد متابولیسم بدن، بهبود سلامت پوست، چشمها و سلولهای قرمز خون کمک میکند. این ویتامین همچنین در فرآیند تبدیل مواد غذایی به انرژی نقش مهمی دارد و به حفظ سلامت سیستم عصبی کمک میکند. مصرف این قرص برای افرادی که دچار کمبود ویتامین B2 هستند یا در معرض آسیبهای پوستی و مشکلات بینایی قرار دارند، توصیه میشود.